Sunday, May 1, 2011

My 1st Crush #3

di suatu petang nan indah aku pon bertanya kepada sahabatku, Farhana(bukan nama sebenar) tentang my 1st crush tu, kebetulan member aku nih satu kampung dengan aku masa aktiviti yang aku ada mention dalam  My 1st Crush #2.

 "wei, hang ingat tak budak yang satu kampung dengan kita masa program tu, yang semart-semart sket tuh." tanyaku. "yang mana? farys eh?"reply si farhana. alamak! farys mana pulak dah ni, hatiku berkata-kata. " tah, aku tak tau ah, aku bukan ambik tau pasal nama dia pon, yang aku tau rambut dia ala-ala channing tatum". jawabku. "budak sabah ke?" tanya si farhana. "ah! bukan la, dia cakap tak dengar bah-bah pon belakang, tapi dia kawan dengan budak sabah kalau tak silap aku." pantas aku mematahkan ayat si farhana ni. mamat mana la dia ni dok cerita kencang aku pon tak tau, *sigh*.

"kalau si farys tu la yang hang dok cakap ni, tadi aku ada nampak dia kat sana, keluar pegi makan dengan awek dia" selamba je si farhana ni jawab. aku terkesima. dalam hati aku cepat-cepat la berharap supaya yang mamat farys tu bukanlah orang yang sama dengan mamat my 1st crush. ah, kalau dia ade awek kat sini aku harap sangat aku dapat tengok bukan setakat mata dengan kepala je, dengan kepala lutut aku pon patut menjadi saksi! baru puas hati aku dan padan muka aku. apa punya gila ke jadi stalker pakwe orang. 

2 comments:

Inche Vampire said...

aik? pendeknya =,='

Cik Atiqah Shaharin said...

satu scene 1 entri x bley byk2.hahah