Wednesday, July 7, 2010

Faham tak??aku MALAS!!

menulis entri ni ketika berseorangan dirumah ditemani muzik dari alam semulajadi,guruh yang berdentum sini sana ibarat berada di dalam parlimen(ayat skema yang x sesuai digunakan).

entri merapu arini nak cite pasal betapa malas nya aku nak pack barang untuk balik ke perlis.MySpace aku rasa maybe ramai gak orang di luar sana yang mengalami simptom2 macam yang aku sedang alami sekarang nih.

nak kemas cincai2 je, nanti ada plak barang2 yang tertinggal. nak kemas betol2 dan bersungguh2,banyak plak barang aku kena angkut. haiyoo..susahnya hidup berpindah randah macam ni.MySpace

sambil2 aku termenung, aku pon pikir2 la macam mana hidup aku kat perlis nanti. yela, aku bukan freshie yang baru nak masuk UNIMAP tapi aku freshie untuk tempat kediaman baru. iya2lah tempat sempoi segala, tapi jauh nya nak pegi class.

sempat gak aku terpikir kalau2 aku kena tinggal ngan bus,kalau nak pegi clas takpe la, tapi macam mana kalau time nak balik hostel.dulu time duduk kat wang ulu lain la,laju je call taxi kalau tertinggal bus.walaupun dengar macam hebat coz suka2 je bley pggil taxi tapi takpe murah je dia caj. ni kalau kat hostel baru ni,kalau duit tak berkepok dalam poket baik cari phone number pak cik bus dulu.

entah la,kalau aku merungut pasal benda nih mesti ramai yang kata aku ni suka pikir lebih2 sangat. ketidakpuasan hati aku lagi bertambah kalau2 aku dapat master bedroom yang kena kongsi 4 orang. aku bukan nak bersifat pekauman atau apa2,tapi bilik tu kalau bagi kat non muslim, ok la. tapi kalau bagi kat muslim macam mana la nak bersolat.



tengok la pic kat atas dan silalah pikir2kan. aku bukan nak cakap aku ni nak duduk atas sejadah 24/7,tapi kalau smpai nak semayang 5 waktu yang wajib tu pon separuh nyawa, tak patut gak. jadi sebab2 benda nih la semua menyumbang kepada kemalasan aku nak packing barang2 dan nak balik sana.*sigh*

TTFN~MySpace

3 comments:

idAti mALek said...

ni ke hostel ko???

Peminat Katie Holmes said...

kat mana ne?
simpang empat punya hostel?

atiqah said...

idati::yep2..hotel baru..1uma 8 org..ada cm feel pkerja kilang duduk rmai..huh~

pminat katie holmes:: yep2..kt smpg 4.master bedrum~