Wednesday, June 23, 2010

Bajet Feymes!!!



dah lama aku tak update blog yg takde orang nii..haha.nak ada blog tapi malas nak update pon tak bagos~..DONT TRY THIS AT HOME!!..MySpace

entri kali ni nak cite pasal aku bajet feymes..ahha..ni pon DONT TRY THIS AT HOME!! aku ni rajin a.k.a gatal tangan salu bukak FACEBOOK. lepas aku dah bukak page tu, aku salu pegi buat keje lain dan biar je facebook punya tab tu terbiar kat situ.MySpace

dulu masa mula2 takde facebook lagi, aku dengan tak malunya salu mengutuk orang2 yang ada FB. konon2 benda ni buang masa la, apala.MySpace tapi lepas aku terjebak dengan FB ni, serius cakap aku memang "addicted" tahap melampau, kalau nak banding dengan tahap kanser yang menyerang manusia memang dah peringkat akhir aa.MySpace

tapi lepas beberapa ketika dah boring dengan semua application yang ada situ, aku just bukak FB bagi cukup syarat je. masa tengah gila main FB dulu, selalu je bunyi pop sebab anonymous mana tah suka2 je nak chat dengan aku. heh~..ni laa yang aku nak cite dalam entri ni.MySpace



sape tak tau FB chat tu ape..sila rujuk di atas. bukan laa nak bajet feymes,tapi aku pon tak tau apa motif orang2 yang menjadikan FB chat tersebut sebagai tempat untuk mencari jodoh segala. dulu time mula2 aku biar je benda tu active, bukan sebab apa, just sebab kawan2 kat U aku kenkadang suka chat pape hal ikot situ. tapi lepas banyak sangat gangguan sampai aku terpaksa menipu setiap kali aku reply. aku pon dengan cepat,pantas dan tuntasnya membuat keputusan untuk offline je terus benda alah itu.MySpace

kesengalan orang yang suka menyalah guna FB chat tu amatlah terserlah bila dorang suka tanya basic question yang rasa macam nak lempang muka dorang bile nak taip untuk reply tu. contohnya, "asal mne?","umur bape?" "blaja lagi ke?"..bukankah kat fb aku tu hal2 yang remeh temeh cam makan lollipop ondaway nak pegi clas telah aku senaraikan kat situ??. masa add aku tu kenapa tak geledah habis2an dulu.MySpace

tah la, manusia ni macam2 jeniskan. tapi silalah bertindak dengan cerdik gak untuk hal yang simple mcm tu.FAHAM!!MySpace

tapi faktor utama aku offline, adalah sebab kawan2 aku kat matrik salu cakap aku ni selalu je online.ayat2 yang salu dorang fire aku "asal aku online je,mesti hang online. rajin betol". "weh dari tadi hang dok online, sampai ke malam pon dok online lagi??".cukuplahMySpace.ayat2 tu semua memang menusuk jantung aku. padahal alasan aku macam kat atas tu laa. jadi supaya aku x bertambah cederaMySpace, aku memutuskan untuk offline teros benda alah tu.huhu..dah, sampai sini je aku mengarot!take care!MySpace

TTFN~MySpace

2 comments:

idAti mALek said...

hei yo...
aku lupe nak btao....

nak ramaikan readers join la Gengblogger.com or geng-geng lain yg ko penah tau....

pastu nak ade income berblogging, daftar la ngan nuffnang.com.my n advertlets.com...ini syarikat p'iklanan. ko copy code iklan, paste dalam blog.....

pastu jgn lupa letak shoutbox, senang orang blogwalking nak tggalkan jejak...ok????

atiqah said...

ok mmg ok..tp aku x reti laa..uhuuhuh..amtlah mnyedihkan~